Welkom

Welkom op mijn vernieuwde website! Een uitbreiding van diensten vraagt natuurlijk om een nieuwe naam: Voeding & Meer, voorheen Voedingsadviesburo Jolanda.


Ik zal mijzelf even voorstellen:

Mijn naam is Jolanda Ahlers-Ran, ik ben gediplomeerd gewichtsconsulent, aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland.


Ik woon in Brucht, ben getrouwd en heb een zoon van 18 jaar. Na het afronden van de opleidingen Voedingsleer, Gewichtsconsulent, Gewichtsconsulent Kind en Voeding en de training coachingsvaardigheden bij Ammerlaan Praktijk Nijmegen, ben ik in januari 2015 gestart met mijn praktijk aan huis.


In mijn praktijk begeleid ik u volgens de richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

We kijken allereerst naar uw huidige leefstijl en eetgewoontes. Vervolgens kijken we wat u het beste kunt aanpassen en/of veranderen om te zorgen dat u een gezonder eet- en leefpatroon krijgt. Dit doen we middels een stappenplan.

Bij de keuze van de voeding kijken we voornamelijk naar pure en volwaardige producten. Door voor pure producten te kiezen, dat wil zeggen verse groenten, fruit, volkorenproducten, peulvruchten, zuivel, noten, ei, vlees en vis, creƫert u een gezonde basis en zet u een belangrijke stap naar een nieuw eetpatroon en een slanker lijf.

Daarnaast kijken we welke vorm en mate van beweging het beste bij u past.


In mijn praktijk begeleid ik ook vrouwen in de overgang. Wist u dat u met gezonde voeding een groot deel van de overgangsklachten kunt verminderen?


U krijgt van mij begeleiding bij het aanleren van een gezond eetgedrag, waarbij u gewoon kunt blijven eten, met af en toe ruimte voor wat lekkers.

Gezond eten, eten wat u nodig heeft, afgestemd op uw persoonlijke situatie.


Nieuw bij Voeding & Meer is de Atlasmassage en de Atlas-Lumbaalmassage. Dit zijn korte en doeltreffende massages, waarbij op een zachte en natuurlijke wijze nek-, hoofdpijn- en schouderklachten alsmede rugklachten verminderd en/of verholpen kunnen worden.

Daar veel vrouwen en mannen van middelbare leeftijd in hun dagelijks leven druk zijn, de zorg hebben voor hun gezin en vaak de zorg voor zichzelf naar de achtergrond verschuiven, ervaart juist deze doelgroep veel stress met als gevolg nek-, hoofdpijn- en schouderklachten. Door overbelasting en/of een verkeerde houding ontstaan daarnaast vaak rugklachten.

Het leek mij derhalve zinvol om deze vormen van massage naast het voedingsadvies aan te kunnen bieden.


Wilt u persoonlijke begeleiding neem dan contact met mij op.

Website B.G.N.