Vrouwen in de overgang

Naast het begeleiden van vrouwen 40+, ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen in de overgang. De overgang is een periode waarin de hormoonhuishouding uit balans is en die door veel vrouwen als hinderlijk wordt ervaren.

Als ervaringsdeskundige had ook ik geregeld onderbroken nachten, waarin ik badend in het zweet rond een uur of 4 's nachts wakker werd en dan moeilijk weer in slaap kon komen. Ook zijn er momenten dat ik mij van het een op het andere moment neerslachtig en boos voel, zonder dat daar een aanwijsbare reden voor is.

Naast de klachten die ik zojuist noemde, de opvliegers en de stemmingswisselingen, kunnen andere vrouwen last hebben van onbedwingbare eetbuien, komen aan in gewicht (met name rond de buik), hebben last van hartkloppingen, blaasontsteking, spier- en gewrichtspijnen, hoofdpijn en voelen zich altijd moe. En zo zijn er nog tal van klachten die zich tijdens de overgang kunnen voordoen.

Niet alleen voor uzelf zijn deze problemen lastig, maar ook uw omgeving ondervindt hier hinder van. Er bestaat onbegrip van de buitenwereld en het praten over je klachten is eigenlijk taboe.

Ik wil u laten zien en ervaren hoe je door middel van aanpassingen in leefstijl het lichaam weer in balans kunt krijgen. U kunt een groot deel van de klachten verminderen door bijvoorbeeld veranderingen aan te brengen in uw voedingspatroon en de mate en vorm van de beweging aan te passen. Daarnaast is het nemen van voldoende rust in uw dagelijkse leven essentieel voor het verminderen van uw klachten.

Na verloop van tijd zult u merken dat u zich fitter gaat voelen, een betere nachtrust krijgt en weer lekker in uw vel komt te zitten.

Wilt u ook weer lekker in uw vel zitten, dan wil ik u graag begeleiden in uw zoektocht op weg naar een gezond lichaam.

Kortom: Gezond worden en gezond blijven!